Reparation av läder - FAQ

Nedan inkommande frågor kring läder och mocka. 

Det blir oftast ett överraskande fint resultat. Samtidigt är det ett hantverk att laga läder. Yrkesmän med lång erfarenhet får det bästa resultatet.

Det finns gör-det-själv-kit hos vissa affärer om man vill prova själv. Men det är inte så lätt att få det bra och hållbart. Det kan också bli svårare för en yrkesman att ta över en misslyckad reparation. 

Nästan alla skador går att laga. Det kan vara: Sprickor, skärskador, fläckar, fula veck, slitage, brännskada av t ex cigarett. Vi kan laga alla typer av läder och mocka.

Ja, om slitaget är för stort eller en bit saknas, så försöker vi ersätta området med en passande bit. I princip halva arbetet därefter, är att få rätt färgton på bägge ytorna. 

Det är alltid lönt att kontakta några välrenommerade yrkesmän. Inte sällan kan man helt återställa skadorna. Det är väldigt många fina (och dyra) sätesöverdrag som slängs i onödan. 

Alla sorters läder och skinn går att laga. Till exempel: Anilin, semianilin, pull-up läder, pigmenterat skinn, täckfärgat läder, mocka, nubuck.